ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το διυπουργικό νομοσχέδιο για άσυλο και αυτοδιοίκηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής από τους βουλευτές της ΝΔ.

Το νομοσχέδιο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες ψηφίστηκε επί της αρχής από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισε το διυπουργικό νομοσχέδιο.

Η συζήτηση συνεχίζεται τώρα επί των επιμέρους άρθρων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, αύριο Τετάρτη και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διάταξη για το ακαδημαϊκό άσυλο που αντικαθιστά την πρόβλεψη του «νόμου Γαβρόγλου». Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε δηλώσει ότι το άσυλο θα καταργούταν πλήρως και η αστυνομία θα μπορούσε να μπαίνει στα πανεπιστήμια με ένα απλό τηλεφώνημα πολίτη.

Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας στην αυτοδιοίκηση ειδικά στις περιπτώσεις που λόγω της απλής αναλογικής οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν διαθέτουν την πλειοψηφία στα δημοτικά περιφερειακά συμβούλια.

Tags:
τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια, άσυλο, Νομοσχέδιο, επιτροπή, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK