09:03 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει αιχμές για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει στην ηγεσία της ΕΥΠ τον κ. Κοντολέων, ενώ τα βιογραφικά δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Ερωτηματικά αν ο προοριζόμενος για επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων διαθέτει τα τυπικά προσόντα για τη θέση εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον ελλιπείς» τις εξηγήσεις που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και σχολιάζει ότι «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο ο κ. Κοντολέων διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση, όπως αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Καταλήγει ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει τόσο το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα όσο και το πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ.

«Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλει να παύσει αμέσως τη διαδικασία διορισμού του», σημειώνει.

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση αναφέροντας ότοι «τα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας θα έπρεπε να μένουν εκτός μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Και για την ουσία της υπόθεσης παραπέμπω στη χθεσινή ανακοίνωση, όπου φαίνεται ότι όλο το επιτελείο που ασχολείται με τα θέματα εθνικής ασφάλειας έχει τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα, για να επιτελέσει το καθήκον του». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει αιχμές για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει στην ηγεσία της ΕΥΠ τον κ. Κοντολέων, ενώ τα βιογραφικά δόθηκαν στη δημοσιότητα. Αυτονοήτως, διαθέτουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούν οι θέσεις τους» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της κυβέρνησης.

Tags:
επικεφαλής, διορισμός, ΕΥΠ, Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK