21:37 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Βουλή, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Από την άλλη, κατά του σχεδίου νόμου ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης».

Στην επί της αρχής ψηφοφορία, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η κυβέρνηση. Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Επισημαίνεται πως για μία σειρά διατάξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το αίτημα περί ονομαστικής ψηφοφορίας αφορούσε τα άρθρα 36 «Υπηρεσιακοί Γραμματείς Υπουργείων», 37 «Εξουσία τελικής υπογραφής Υπηρεσιακών Γραμματέων», 41 έως 44 δηλαδή το κεφάλαιο «Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς», τα άρθρα 82 έως 103 δηλαδή το Κεφάλαιο «Σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας», το άρθρο 118 δηλαδή εκείνο που αναφέρεται στις καταργούμενες διατάξεις.

Τα συγκεκριμένα άρθρα έγιναν και αυτά δεκτά, κατά πλειοψηφία, όπως και τα λοιπά άρθρα του νομοσχεδίου.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, τα άρθρα αυτά απορρίφθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε «όχι» στα άρθρα 41, 42, 43, 44, 88 και 90. Ωστόσο, το ΚΙΝΑΛ ενέκρινε τα άλλα άρθρα για τα οποία ακολουθήθηκε η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Συνεχίζοντας, σημειώνεται πως το άρθρο 88, αφορά την επιλογή, τον διορισμό και το πλαίσιο καθηκόντων του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Τέλος, επισημαίνεται πως το άρθρο 90 αφορά στην επιλογή, τον διορισμό και το πλαίσιο καθηκόντων του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Tags:
Νομοσχέδιο, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση, ψηφοφορία, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK