ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής εξέφρασε ενστάσεις για την προωθούμενη διάταξη της κυβέρνησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναλαμβάνει το αίτημα απόσυρσή της.

Στην απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού επιμένει η κυβέρνηση, απαντώντας στα νέα πυρά που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας απελπισμένα προσπαθεί να κρατήσει στην καρέκλα της, την εκλεκτή του κυρία Θάνου. Τα ίδια τα λόγια της εκλεκτής του, όμως, του δίνουν την καλύτερη απάντηση» επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα, παραθέτουν την εξής δήλωσης της κα Θάνου: «Τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν επιτρέπεται μετά τη συνταξιοδότησή τους να επιζητούν, επισκεπτόμενοι κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται άλλες θέσεις και μάλιστα καλά αμειβόμενες, όπως π.χ. του προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ, διότι έτσι δημιουργείται και ευλόγως η πεποίθηση ότι υπήρχε "προϋπάρχουσα συναλλαγή"».

Στο πλαίσιο αυτό, πηγές από το Μαξίμου καλούν τον κ. Τσίπρα «να καταλάβει αυτό που έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες πολίτες». «Ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την αμεροληψία και την πλήρη ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Και αυτό ακριβώς θα κάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θάνου: Αν παραιτηθώ θα είναι σαν να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για την απόσυρση της διάταξης που αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επικαλούμενος τις ενστάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

«Το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια, καταρρίπτει όλα τα προσχήματα τα οποία επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να παύσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επισημαίνοντας πως η επίμαχη τροπολογία αντιβαίνει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

»Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να παύσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν έχει άλλο σκοπό πέρα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που θίγονται από την έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή σχετικά με τις μονοπωλιακές πρακτικές στη διανομή του Τύπου».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει ειδική διάταξη στο προωθούμενο διυπουργικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται ασυμβίβαστο στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σε αξιώματα του κυβερνητικού επιτελείου.

Πρόκειται για μία διάταξη, η οποία αφορά και την κα Θάνου, η οποία στο παρελθόν είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά:

Πέτσας: 10 σημαντικές πρωτοβουλίες αναλήφθηκαν μέσα σε ένα μήνα - Τι είπε για τη Θάνου
Θάνου: Αν παραιτηθώ θα είναι σαν να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης
Ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για την απομάκρυνση Θάνου
Tags:
Βουλή, Κυβέρνηση, Πολυνομοσχέδιο, Νομοσχέδιο, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, Βασιλική Θάνου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK