09:43 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Εμμένουμε στην πρόταση μας υλοποιώντας την αρχική μας δέσμευση» ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη διάρκεια της συζήτησης του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Η διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο θα διατηρηθεί ως έχει ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στη διάρκεια της συζήτησης του διυπουργικού νομοσχεδίου.

«Εμμένουμε στην πρόταση μας υλοποιώντας την αρχική μας δέσμευση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας πως εντός των χώρων των ΑΕΙ, οι δημόσιες Αρχές να ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων»

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η υπουργός απέρριψε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ζήτησε να εφαρμοστεί με βελτιωτικές αλλαγές ο νόμος Διαμαντοπούλου, απαντώντας πως «εισάγει μία πιο περιορισμένη διαδικασία, δεν εξομοιώνει τον δημόσιο χώρο με τον πανεπιστημιακό χώρο ώστε οι αρμόδιες Αρχές να μπορούν να επέμβουν σε περιπτώσεις έκνομων ενεργειών και κινδυνεύει να μείνει ανεφάρμοστη».

Tags:
Νομοσχέδιο, Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, Βουλή, Πανεπιστήμιο, άσυλο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK