04:59 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις καταλόγισε στην επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου ότι διορίστηκε με κομματικά κριτήρια.

Την έκδοση διαπιστωτικής πράξης σε περίπτωση που η Βασιλική Θάνου δεν παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε στην κ. Θάνου ότι διορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με κομματικά κριτήρια και έχοντας την εύνοια του πρωθυπουργού.

«Η κ. Θάνου είχε την προκλητική εύνοια του πρωθυπουργού. Αμέσως μετά τη λήξη της θητείας της στον Άρειο Πάγο την διόρισε στο γραφείο του, ενώ λίγες μέρες πριν τις εκλογές την διόρισε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παρά την καθολική άρνηση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, πλην της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Είπε επίσης ότι η διάταξη που δρομολογεί την αποχώρηση της κ. Θάνου δεν έχει φωτογραφικό χαρακτήρα. «Φωτογραφικός ήταν ο κομματικός διορισμός της κ. Θάνου» τόνισε και πρόσθεσε: «Και επειδή η κ. Θάνου είπε ότι δεν παραιτείται, θα εκδοθεί αμέσως με τη ψήφιση της τροπολογίας, διαπιστωτική πράξη για να πάει σπίτι της».

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη Θάνου

Το ζήτημα της κ. Θάνου προκάλεσε κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας απελπισμένα προσπαθεί να κρατήσει στην καρέκλα της, την εκλεκτή του κυρία Θάνου. Τα ίδια τα λόγια της εκλεκτής του, όμως, του δίνουν την καλύτερη απάντηση» επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, κυβερνητικές πηγές την Τετάρτη.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για την απόσυρση της διάταξης που αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επικαλούμενος τις ενστάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει ειδική διάταξη στο προωθούμενο διυπουργικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται ασυμβίβαστο στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σε αξιώματα του κυβερνητικού επιτελείου.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη. Όπως είπε, διεξάγονται έρευνες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ στον χώρο του Τύπου και διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Αυτό σας ενοχλεί;».

Θάνου: Αν παραιτηθώ θα είναι σαν να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης

«Αν παραιτηθώ θα είναι σαν να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης που αντιβαίνει στο ενωσιακό δίκαιο και το ελληνικό Σύνταγμα», είχε δηλώσει την Τετάρτη η επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια βίαιης αποπομπής της διοίκησης της Επιτροπής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και αναφερόμενη σε διάταξη του διυπουργικού νομοσχεδίου - η οποία επιβάλει το ασυμβίβαστο της θέσης της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού με θέσεις και αξιώματα του κυβερνητικού επιτελείου – η κ. Θάνου είπε ότι πρόκειται για άκρως φωτογραφική διάταξη που αφορά αποκλειστικά την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Διερωτήθηκε, δε, αν «η ανεξαρτησία και η αμεροληψία πρέπει να αφορά μόνο την αρχή Ανταγωνισμού;» και σημείωσε ότι είναι προφανές πως έγινε στόχος διότι ήταν προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Θάνου υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε κομματικό στέλεχος αλλά τεχνοκράτης. «Είμαι ένα πρόσωπο υπερκομματικό» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και σε άλλο κόμμα.

 

Tags:
Επιτροπή Ανταγωνισμού, Νομοσχέδιο, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασιλική Θάνου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK