15:12 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του σχολίασε αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα του καταλόγισε ότι δεν έδωσε εξετάσεις και πήγε κατευθείαν σε καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό.

«Και έδωσα Πανελλήνιες και πέρασα σε ελληνικό, δημόσιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Πολιτικό της Νομικής» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση επί του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Σχολιάζοντας αναφορά του του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα του καταλόγισε ότι δεν έδωσε εξετάσεις και πήγε κατευθείαν σε καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις, ωστόσο δεν γράφτηκε ποτέ στη σχολή που πέρασε, διότι επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Ο κ. Τσίπρας είχε κατηγορήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσίασε μια εικόνα που δυσφημεί τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Αναφερόμενος στο ελληνικό πανεπιστήμιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχουν εξαιρετικοί καθηγητές, ενώ τόνισε πως «αν αναβαθμίστηκε το ελληνικό πανεπιστήμιο, σίγουρα δεν οφείλεται σε ό,τι έγινε τα τελευταία τέσσερασ χρόνια, με τον υπουργό που έλεγε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά». Έκανε, δε, λόγο για «ομάδες μπαχαλάκηδων που εσείς υπερασπίζεστε και πάνε και πλακώνουν στο ξύλο αυτούς με τους οποίους διαφωνούν».

«Έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη που διασύρατε τον κ. Πικραμμένο, αντί να χασκογελάτε;»

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι σπίλωσε τον Παναγιώτη Πικραμμένο επανειλημμένα από το βήμα της Βουλής.

«Έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη που τον διασύρατε, αντί να χασκογελάτε;», διερωτήθηκε.

«Θα μιλήσω με Βεστάγκερ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Σε ό,τι αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Βασιλική Θάνου, σημείωσε ότι θα μιλήσει με την επίτροπο Βεστάγκερ για το ζήτημα. «Θα της εξηγήσω το ποιον της κ. Θάνου», τόνισε.

«Όταν δείτε την δική μας επιλογή για την ηγεσία της Επ. Ανταγωνισμού, τότε θα δείτε τι σημαίνει πραγματικά ακομμάτιστη επιλογή», συνέχισε.

Για το ζήτημα της ΕΥΠ ζήτησε να μην γίνεται σύγκριση των βιογραφικών. 

Σε μια τρίτη τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι δεν κατηγόρησε η ΝΔ τους δικαστικούς για σκευωρία, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πανεπιστήμια ανοίγουν, δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα

Στην πρώτη τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα πανεπιστήμια δεν συμβιβάζονται πλέον με την ασχήμια και τη μετριότητα. Έκανε, δε, λόγο για «αποκατάσταση του ασύλου» και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη διάταξη προστατεύει τη γνώση, την έρευνα, τον διάλογο, τον πολιτισμό και τα χρήματα των φορολογουμένων. «Μιλάμε για κατάργηση της παραβατικής συμπεριφοράς μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους» υπογράμμισε και τόνισε ότι «σε χώρους ανοιχτής έκφρασης δεν γίνονται αποδεκτές πράξεις κοινών μπράβων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί αστυνόμους στα πανεπιστήμια, αλλά να εκδιώξει «τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τις ζωές των φοιτητών». Σε ό,τι αφορά το Πολυτεχνείο, είπε ότι η περιοχή «έχει παραδοθεί» και σημείωσε ότι, αντί να φυλάσσεται, αποφασίστηκε η μεταφορά των στάσεων του λεωφορείου.

Tags:
ΕΥΠ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Novartis, Νομοσχέδιο, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK