08:23 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 να αποχωρούν από την Ολομέλεια, αντιδρώντας στην κατάθεση τροπολογιών της «τελευταίας στιγμής».

Ένταση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογίες της «τελευταίας στιγμής», περίπου μία ώρα πριν την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, όταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έσπευσε να καταθέσει τροπολογίες γύρω στις 5:00 το απόγευμα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο προεδρεύων της Βουλής ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία για το διυπουργικό νομοσχέδιο θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα, δηλαδή μία ώρα αργότερα.

Άμεση ήταν οι αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζήτησαν παράταση της διαδικασίας, προκειμένου να συζητηθούν οι δύο επίμαχες τροπολογίες.

Αφού έλαβαν την άρνηση του προεδρείου της Βουλής, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας, καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Tags:
αντιπολίτευση, ψηφοφορία, Γιάννης Βρούτσης, Ολομέλεια, Υπουργείο Εργασίας, τροπολογία, Πολυνομοσχέδιο, Νομοσχέδιο, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK