ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν το διυπουργικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης η διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Πρόκειται για το άρθρο 64 του νομοθετήματος, το οποίο υπερψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης, με 162 «ναι».

Το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών», ενώ το ΚΚΕ τάχθηκε κατά. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΜέΡΑ25.

Επί της αρχής, το διυπουργικό νομοσχέδιο έγινε αποδεκτό από την Ολομέλεια της Βουλής, με τις ψήφους των βουλευτών της κυβερνητικής πλεοψηφίας.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

  • την κατάργηση του ασύλου
  • την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων και των περιφερειών
  • την κατ’ οίκον χορήγηση φαρμάκων
  • τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Ελληνικό
  • μείωση του επιτοκίου στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από 5% σε 3%
  • σύνδεση του Μητρώου Πολιτών με το Μητρώο του ΑΜΚΑ

Νωρίτερα, η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να καταθέσει δύο τροπολογίες της «τελευταίας στιγμής»  - μόλις μία ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας του διυπουργικού νομοσχεδίου - προκάλεσε τη μήνη της αντιπολίτευσης.

Ως αποτέλεσμα, από τα έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής αποχώρησαν διαδοχικά οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜέΡΑ25, της Ελληνικής Λύσης και του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά:

Ένταση στη Βουλή - Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25
Μόνο η ΝΔ έμεινε στη Βουλή - Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση
Τι προβλέπουν οι τροπολογίες του Βρούτση που προκάλεσαν «έκρηξη» στη Βουλή
Tags:
ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ολομέλεια, βουλευτές, Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ψηφοφορία, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK