01:02 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι αφίξεις έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Την ανησυχία του για την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος, οι αφίξεις σε Λέσβο, Σάμο, Λέρο, Χίο και Κω παρουσιάσουν αύξηση κατά τουλάχιστον 30%, προσθέτοντας πως τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν φτάσει στο κέντρο της Μόριας 2.000 άνθρωποι.

«Η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι συνθήκες ξεπερνούν τις δυνατότητες», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι εντός και εκτός καταυλισμού διαμένουν πλέον 7.000 αιτούντες άσυλο, ενώ ολόκληρο το νησί φιλοξενεί 10.000 ανθρώπους.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε, πως «περιμένουμε εξάρθρωση των δικτύων διακινητών και καλύτερη επιτήρηση των παραλίων, ενώ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις για το μηχανισμό κατανομής των βαρών ανάμεσα στα κράτη-μέλη ώστε να μην επωμίζονται τόσες ευθύνες οι χώρες υποδοχής. 

Tags:
Λέσβος, Μόρια, νησιά, Προσφυγικό, μετανάστες, πρόσφυγες, Γιώργος Κουμουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK