17:45 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Η Νίκη Κεραμέως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Κεραμέως για κατάργηση ασύλου: Έχουν γίνει ενέργειες με τον Χρυσοχοΐδη για να εφαρμοστεί η διάταξη

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο στοίχημα» την εφαρμογή της επίμαχης διάταξης.

«Μεγάλο στοίχημα» χαρακτήρισε την εφαρμογή της διάταξης για την επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας ότι ήδη έχουν γίνει ενέργειες με το υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την εξομοίωσή του με τον κοινό δημόσιο χώρο, η κ. Κεραμέως τόνισε πως «αποτελεί μεγάλη πρόκληση» και πως παρότι είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα, εντούτοις «δεν αρκεί».

«Η εφαρμογή αυτής της διάταξης είναι ένα μεγάλο στοίχημα», τόνισε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΑΠΕ, Πρακτορείο.

«Έχουν γίνει ήδη σημαντικές ενέργειας από κοινού από το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, για το πώς θα μπορέσει στην πράξη να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη», πρόσθεσε.

Η υπουργός Παιδείας διαμήνυσε ότι θέλει το πανεπιστήμιο να είναι χώρος που θα μπορεί κάποιος να μιλάει ελεύθερα, χωρίς να φοβάται ότι θα του επιτεθεί κάποιος.

Διαβεβαίωσε ότι «η αστυνομία θα επεμβαίνει μόνο όταν χρειάζεται» και στόχος είναι να λειτουργεί αποτρεπτικά η διάταξη που ψηφίστηκε χτες.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον αρμόδιο υπουργό ότι θα εφαρμόσει τη διάταξη κατά τον βέλτιστο τρόπο και ευχή της κυβέρνησης είναι να μη χρειαστεί να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη, παρά να λειτουργήσει αποτρεπτικά, περνώντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι όλοι αυτοί οι οποίοι πράττουν έκνομες ενέργειες -και είναι κατεξοχήν εξωπανεπιστημιακά στοιχεία- πλέον δε θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εντός των πανεπιστημίων», υπογράμμισε.

Η Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες για σύγκλιση με το ΚΙΝΑΛ, αυτό τελικά δεν επετεύχθη.

«Κάναμε κάποιες υποχωρήσεις, προσωπικά έκανα και δύο προτάσεις στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, υπήρχε όμως μία "κόκκινη γραμμή": Έπρεπε να επιτύχουμε μία εξομοίωση του πανεπιστημιακού χώρου και του δημόσιου χώρου. Όσο ανοίγαμε παραθυράκια στη διάταξη, όσο δημιουργούσαμε ένα ειδικό καθεστώς για τα πανεπιστήμια, τόσο μεγάλωνε ο κίνδυνος να ήταν άλλη μία διάταξη, η οποία θα έμενε στα χαρτιά», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Tags:
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Πανεπιστήμιο, άσυλο, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK