17:20 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βασιλική Θάνου και η απομάκρυνσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει στην απόφαση απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της.

«Η κυρία Θάνου μπορεί να προσφύγει δικαστικά σε όποιο όργανο νομίζει. Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης διαμήνυσε πως θα παύσει την κ. Θάνου όταν δημοσιευτεί ο νόμος για το ασυμβίβαστο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Θα εκδώσω, όπως ορίζει ο νόμος, διαπιστωτική πράξη, με την οποία κάποια πρόσωπα, μεταξύ αυτών η κυρία Θάνου, παύονται από τα καθήκοντά τους», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας την Παρασκευή, στον ΣΚΑΪ.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Βεστάγκερ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε αναλυτικά την κ. Βεστάγκερ για τα θέματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βασιλική Θάνου

Η υπόθεση με τη Βασιλική Θάνου στην ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η απόφαση της κυβέρνησης να την απομακρύνει έχει προκαλέσει σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση επικαλείται θέμα ανεξαρτησίας στην Επιτροπή, καθώς η κ. Θάνου είχε διατελέσει νομική σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα όσο αυτός βρισκόταν στην πρωθυπουργία.

Μετά από πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής αντιπαράθεσης που είχαν την Πέμπτη στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα επικοινωνήσει με την κ. Βεστάγκερ και θα της εξηγήσει την υποχρέωση αποκρατικοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού που, όπως είπε, η κυβέρνηση Τσίπρα παραβίασε. Πρόσθεσε ότι υπάρχει θέμα και για άλλα μέλη της Επιτροπής, καθώς στη θέση αντιπροέδρου διορίστηκε διευθύντρια του γραφείου κορυφαίου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμεύτηκε, παράλληλα, πως όταν η κυβέρνηση καταθέσει πρόταση για τον επικεφαλής της Επιτροπής «θα αντιληφθείτε τι σημαίνει πραγματικά ακομμάτιστη επιλογή».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μην ξεχάσει», όπως είπε, να ενημερώσει την κ. Βεστάγκερ ότι «ένας επιχειρηματίας έχει τόσα πολλά συσσωρευμένα Μέσα στη χώρα και το μοναδικό πρακτορείο διανομής του Τύπου, και αυτός ο επιχειρηματίας τυγχάνει να είναι ταυτόχρονα χορηγός σας και να έχει οικογενειακές σχέσεις με τη δική σας οικογένεια. Μην ξεχάσετε να το πείτε αυτό στην κ. Βεστάγκερ να βγάλει τα συμπεράσματά της». Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό για την κ. Θάνου, καθώς η θέση στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού δεν είναι κομματική.

Tags:
Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, ΣΥΡΙΖΑ, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK