18:28 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Δοκιμή του 112 στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, στις 31 Ιουλίου 2019

Κυβερνητικές πηγές για τα μηνύματα από το 112: Δεν υπάρχει καμία χρέωση

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112 για την αποστολή ειδοποιήσεων ξεκίνησε χθες, με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προχωρά επίσης σε διευκρινίσεις για την επαναληψιμότητα των μηνυμάτων.

Χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και το κράτος γίνεται η αποστολή των μηνυμάτων SMS από το 112, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές για την υπηρεσία που ετέθη χθες σε λειτουργία, προκαλώντας ερωτηματικά σε πολλούς πολίτες που έλαβαν παραπάνω από μία φορά το προειδοποιητικό μήνυμα. 

Όπως ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης «σχετικά με την κακόβουλη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες από τους κήρυκες της μιζέρια», η «αποστολή μηνυμάτων SMS από το 112 (ενδιαμεση λύση εως 31/12) γίνεται χωρίς δαπάνη για τον Ελληνικό λαό και για το Κράτος, έπειτα από σχετική συνεννόηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας». 

Σημειώνεται ακόμη ότι δεν ετέθη ποτέ θέμα χρέωσης των μηνυμάτων αυτών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να σώζουν ζωές. Εξάλλου, όπως επεσήμαναν οι πηγές, για να υπάρχει χρέωση, θα έπρεπε να υπάρχει σχετική σύμβαση, η οποία δεν υφίσταται.

«Όσο για τα μηνύματα CB, δηλαδή την τελική λύση που θα τρεξει απο την 1η Ιανουαριου 2020, αυτά αποτελούν μη δομημένα δεδομένα (unstructured data) και στέλνονται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με άλλα λόγια, είναι ειδικός τύπος μηνύματος, όχι SMS, και ως εκ τούτου, δεν χρεώνονται», ανέφεραν ακόμη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε διευκρινίσεις σχετικά με την επαναληψιμότητα των προειδοποιητικών μηνυμάτων ανέφερε, εν τω μεταξύ, ο αριθμός των μηνυμάτων που λαμβάνει κάθε πολίτης εξαρτάται από τις μετακινήσεις του το τελευταίο 24ωρο και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήμα του.

Tags:
κυβερνητικές πηγές, 112
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK