16:40 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Βουλή ενέκρινε τη θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ της θέσης του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αξιωμάτων στο κυβερνητικό επιτελείο.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να υπέγραψε τη Δευτέρα τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της διάταξης που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για το ασυμβίβαστο της θέσης της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αξιωμάτων στο κυβερνητικό επιτελείο.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της κα Θάνου, η οποία είχε κάνει λόγο για απόφαση που «αντιβαίνει το ενωσιακό δίκαιο και το ελληνικό Σύνταγμα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε απαντήσει ότι «η κα Θάνου μπορεί να προσφύγει δικαστικά σε όπου όργανο νομίζει», αλλά «δεν υπάρχει νομικός τρόπος για να γυρίσει στη θέση της».

Πέραν της κα Θάνου, οι διαπιστωτικές πράξεις αφορούν ακόμη τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένης της αντιπροέδρου της Επιτροπής, Άννα Νάκου.

Σχετικά:

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη Θάνου
Γεωργιάδης: Κομματικός ο διορισμός Θάνου, αν δεν παραιτηθεί θα εκδοθεί διαπιστωτική πράξη
Γεωργιάδης για Θάνου: Να προσφύγει δικαστικά όπου νομίζει, δεν υπάρχει νομικός τρόπος να γυρίσει
Tags:
ψηφοφορία, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση, απόφαση, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, Ανάπτυξη, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK