ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Κωνσταντίνο Ζούλα πρότεινε και επισήμως η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ. Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με σαφείς αιχμές προς τον κ. Μητσοτάκη.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ειλημμένη, όπως φαίνεται, απόφαση για την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζούλα στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

«Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν» ήταν το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σημείωσε με νόημα ότι μ’ αυτή την κίνηση επιβεβαιώνεται «η ουσία του περίφημου επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά».

«Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο» έσπευσε να προσθέσει, σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζούλας μέχρι πρότινος διατελούσε επικεφαλής του Γραφείου Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου, θέση την οποία ανέλαβε από σήμερα ο Δημήτρης Τσιόρδας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια “νέα αρχή”» συμπλήρωσε.

Κάλεσε δε, «κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση, να αντιδράσουν».

Σχετικά:

Οι επιλογές του Μητσοτάκη για τη διοίκηση της ΕΡΤ
Ζούλας στην ΕΡΤ και Τσιόδρας στο γραφείο Τύπου του Μαξίμου
Tags:
Κωνσταντίνος Ζούλας, ΕΡΤ, Κυβέρνηση, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK