16:51 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Μέγαρο Μαξίμου πρότεινε για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον κ. Ζούλη και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον κ. Γαμπρίτσο. Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση του κ. Πέτσα.

Πυρά αντάλλαξαν τη Δευτέρα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στη διοίκηση της ΕΡΤ.

Το μεσημέρι, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι προτείνει τον Κωνσταντίνο Ζούλα για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και τον Γιώργο Γαμπρίτσο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την «ουσία του περίφημου “επιτελικού κράτους”, ενός κράτους στην υπηρεσία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά».

«Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα» έσπευσε να προσθέσει.

Και συμπλήρωσε: «Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να κάνει λόγο για «πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση», διαβεβαιώνοντας ότι «παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια “νέα αρχή”».

Στα αντιπολιτευτικά πυρά απάντησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Υπενθύμισε δε, ότι «όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της».

Σχετικά:

Οι επιλογές του Μητσοτάκη για τη διοίκηση της ΕΡΤ
Ζούλας στην ΕΡΤ και Τσιόδρας στο γραφείο Τύπου του Μαξίμου
Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του Μαξίμου για τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ
Tags:
Μαξίμου, Μέγαρο Μαξίμου, Κωνσταντίνος Ζούλας, ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, ΕΡΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK