ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από αύριο κανένας εργοδότης δεν θα γράφει στο σύστημα «Εργάνη» τους λόγους απόλυσης, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προαναγγέλλοντας πως θα υπογράψει σχετική εγκύκλιο.

Εγκύκλιο που προβλέπει την κατάργηση της καταχώρησης από τον εργοδότη στο σύστημα «Εργάνη» των λόγων απόλυσης του εργαζομένου προανήγγειλε πως θα υπογράψει τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «από αύριο κανένας εργοδότης δεν θα γράφει στην Εργάνη τους λόγους απόλυσης».

Περιγράφοντας τους λόγους της σχετικής απόφασης, ανέφερε ότι ο επόμενος εργοδότης θα ζητούσε από τον υποψήφιο εργαζόμενο να του δείξει τους λόγους απόλυσης από την προηγούμενη εργασία του και έκανε λόγο για «ηλεκτρονικό φακέλωμα».

Διάβασε, δε, παραδείγματα λόγων απολύσεων που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα «Εργάνη».

«Πολύ αργός και οκνηρός, ανεπαρκής στη δουλειά του, πολλές αδικαιολόγητες απουσίες, χαμηλή παραγωγικότητα, ιατρικοί σοβαροί λόγοι. Αυτοί που απολύθηκαν με τέτοιες καταγραφές δεν θα έβρισκαν νέα δουλειά» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση σχετικής τροπολογίας από το υπουργείο Εργασίας, λίγο πριν κλείσει η συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο στη Βουλή προ 10 ημερών, είχε προκαλέσει την «έκρηξη» της αντιπολίτευσης.

Μαζί με τη συγκεκριμένη τροπολογία, είχε κατατεθεί και δεύτερη τροπολογία για τις «χρυσές» συντάξεις. Επρόκειτο για τροπολογίες οι οποίες κατατέθηκαν μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ψηφοφορίας, γεγονός το οποίο προκάλεσε τη μήνη της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για τις απολύσεις, ο κ. Βρούτσης είπε σε δηλώσεις του ότι ισχυροποιείται το εργατικό δίκαιο κι επανέρχεται στην αρχική του μορφή.

Σημείωσε επιπλέον ότι μετά από την ψήφιση της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, οι απολύσεις αυξήθηκαν καθώς η διάταξη λειτούργησε αντίθετα. Τόνισε, δε, ότι με την τροπολογία επαναφέρεται η προστατευτική «ασπίδα» του εργαζόμενου.

Tags:
εργασία, δουλειά, εργοδοσία, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, ΕΡΓΑΝΗ, απόλυση, Γιάννης Βρούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK