03:07 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε Παρίσι, Βερολίνο, Ολλανδία και Νέα Υόρκη μεταβαίνει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας σειρά υψηλόβαθμων συναντήσεων.

Διεθνή «επιχείρηση», με στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021, ξεκινάει τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος σταθμός του Έλληνα πρωθυπουργού είναι το Παρίσι, όπου στις 22 Αυγούστου θα υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο Μακρόν.

Στις 29 Αυγούστου, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει επαφές με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, και δη στις 2 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Ολλανδία, έχοντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

Τέλος, στις 24 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Επιδίωξη των παραπάνω επαφών αποτελεί η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα σε επίπεδα κάτω του 3,5% του ΑΕΠ από το 2021 και μετέπειτα.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Financial Times», προαναγγέλλοντας μία «συνολική φορολογική μεταρρύθμιση,  η οποία θα επιταχύνει την ανάπτυξη».

Η μεταρρύθμιση θα εστιάζει στη μείωση της φορολογίας εισοδήματος και επιχειρήσεων, στη μείωση του ΦΠΑ, στον εξορθολογισμό των φορολογικών κινήτρων για τους επενδυτές και στην κατάργηση έκτακτων εισφορών.

Έθεσε δε, ως βασικό στόχο της κυβέρνησης την επίτευξη βιώσιμων υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, αλλά και την εμπροσθοβαρή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Σχετικά:

Βαρουφάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται από τους στόχους των δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα
Σταϊκούρας: Ξεκίνησε η συζήτηση με τους θεσμούς για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Tags:
Πρωτογενές πλεόνασμα, Νέα Υόρκη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, ΟΗΕ, Ολλανδία, Μαρκ Ρούτε, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, ταξίδι, επίσκεψη, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK