08:33 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα στις 22 Αυγούστου, έχοντας συνάντηση με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε Γερμανία και Ολλανδία.

Το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν, όπως γνωστοποίησε η γαλλική προεδρία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο αρχηγοί κρατών «θα συζητήσουν το σύνολο των ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων, καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την ανατολική Μεσόγειο».

«Η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Και προστίθεται: «Είναι σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την περιοχή η ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγική σύμπραξης».

Κατά τη γαλλική προεδρία, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη «θα είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη, μετά την κατά παράδοσιν επίσκεψη στην Κύπρο».

Για την συνάντηση εξέδωσε ανακοίνωση και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία οι δύο αρχηγοί θα έχουν συνομιλίες στις 16:00, ώρα Ελλάδος. 

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση των δύο ανδρών θα λάβει χώρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στις 29 Αυγούστου, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει επαφές με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στην Ολλανδία, έχοντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

Σχετικά:

Μητσοτάκης από Τήνο: Η σκέψη μας σε όσους δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παραλία: Μάγιο, μούσι και σακίδιο - Φωτογραφίες
Tags:
Μαρκ Ρούτε, Άνγκελα Μέρκελ, Ολλανδία, Γερμανία, πρωθυπουργός, πρόεδρος, Παρίσι, Γαλλία, συνάντηση, επίσκεψη, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK