13:24 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)
0 20
Βρείτε μας

Την υπόθεση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου σχολίασε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς μιλώντας στο Sputnik. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα σύμφωνα με την άποψή του.

Αναφορικά με τη στάση της χώρας μας στο θέμα του ιρανικού τάνκερ, που φέρεται να πλέει προς ελληνικό λιμάνι, μίλησε ο συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Τριγάζης.

«Η χώρα μας θα πρέπει να λειτουργήσει απερίσπαστη στο θέμα του τάνκερ κρίνοντας με βάση το εθνικό της συμφέρον το πώς θα πρέπει να χειριστεί αυτήν την υπόθεση. Δεν θα πρέπει να της επιβάλλουν τι θα κάνει. Είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Οφείλει να ενεργήσει με βάση το εθνικό της συμφέρον και την ευρωπαϊκή κοινή θέση, ανεξάρτητα από απειλές και εκβιασμούς», επισημαίνει το σημαντικό στέλεχος της Αριστεράς στο Sputnik σχολιάζοντας την αμερικανική παρέμβαση για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον προειδοποίησε την Αθήνα σε αυστηρούς τόνους ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, θα μπορούσε να θεωρηθεί για τις ΗΠΑ σαν υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει την «ανάγκη σύμπλευσης της χώρας με την ΕΕ».

«Η Ελλάδα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των σχέσεων με το Ιράν. Αυτό που πρέπει να διατηρηθεί η ιστορική συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Κακώς έχουν αποσυρθεί μάλιστα οι ΗΠΑ από αυτή την συμφωνία και ορθώς εξακολουθεί η ΕΕ να τη στηρίζει», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει:

 «Όσα σας λέω είναι προσωπικές μου απόψεις και είναι αυτές που θα υποστηρίξω όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάσει για να αποφασίσει τη θέση του επί του ζητήματος. Ελπίζω η κυβέρνηση να διαβουλευτεί με την αντιπολίτευση για την αντίδρασή της στο θέμα του τάνκερ, γιατί οι σχέσεις με το Ιράν είναι πολύ σημαντικές».

Ως μέλος του συμβουλίου του διεθνούς γραφείου Ειρήνης, ο Πάνος Τριγάζης τονίζει ότι «το θέμα του τάνκερ συνδέεται με τον κόλπο του Ορμούζ. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση τη στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή εκείνη».

Θέμα:
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)
Tags:
ΕΕ, δεξαμενόπλοιο, τάνκερ, ΗΠΑ, Πάνος Τριγάζης, ΣΥΡΙΖΑ, Ιράν, ιρανικό τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK