03:59 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την εκτίμηση ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στη χώρα μας θα αποτελέσει σημείο «επανεκκίνησης» των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας, εξέφρασαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο Ρώσος πρέσβης στη συνάντηση που είχαν για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Η προετοιμασία της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους, αλλά και η περαιτέρω εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κοινή εκτίμηση των δύο ήταν ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στη χώρα μας θα αποτελέσει σημείο «επανεκκίνησης» των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την ανάγκη διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, προσβλέποντας σε τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρωσική πρεσβεία: Είμαστε έτοιμοι για εμβάθυνση των σχέσεων με την Ελλάδα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μάσλοβ έδωσε έμφαση στις δυνατότητες ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αναφερόμενος στις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν πλέον σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως τον τουρισμό, αλλά και από το πρόγραμμα ελληνικών αποκρατικοποιήσεων.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα επιτυχημένων επενδύσεων στη χώρα μας, παρέπεμψε ειδικότερα στη ρωσική τουριστική επένδυση 500 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχείο στην Ελούντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επί τάπητος στη συζήτηση ετέθη και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να αναφέρει στον κ. Μάσλοβ ότι την ελληνική πλευρά απασχολεί το περιβάλλον ασφαλείας της περιοχής και η παρατηρούμενη αποσταθεροποίησή της από τις ενέργειες της Τουρκίας, στον απόηχο και των εξελίξεων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέδειξε το ζήτημα δυσκολίας εξαγωγής αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία, ενώ έκανε μνεία και στο θέμα της επιβολής δασμών στην ελληνική γούνα που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, καλώντας τη ρωσική πλευρά να προβεί σε ενέργειες για την επίλυσή του.

Tags:
Ελλάδα, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Αντρέι Μάσλοβ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK