10:12 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)
0 0 0
Βρείτε μας

O πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την πυρόπληκτη περιοχή και στις 23 Ιουλίου του 2019, με αφορμή την πρώτη επέτειο από τις φονικές πυρκαγιές του 2018.

Στο Μάτι αναμένεται να μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επιθεωρήσει το οικόπεδο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί χιλιάδες κορμοί καμένων δέντρων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018.

Στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης, με τις αρμόδιες αρχές να κάνουν λόγο για μία «τεράστια εστία κινδύνου».

Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί το Μάτι στις 23 Ιουλίου, στην πρώτη επέτειο από τη φονική πυρκαγιά, δίνοντας εντολή για την εκκαθάριση του οικοπέδου και την ασφαλή μεταφορά της καύσιμης ύλης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει το ξεμπλοκάρισμα 31 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή.

Η σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποσκοπεί στην επιθεώρηση της προόδου τόσο της εκκαθάρισης του οικοπέδου, όσο και της υλοποίησης των εξαγγελθέντων μέτρων.

Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)

Σχετικά:

«Έφυγε» ο ήρωας της περσινής φωτιάς στο Μάτι, Κώστας Αρβανίτης
Αναταραχή στο Λαύριο: «Να φύγουν τώρα τα hotspot, θα καούμε σαν το Μάτι»
Στο Μάτι αύριο το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Tags:
επίσκεψη, πυρόπληκτες περιοχές, πυρόπληκτοι, Κυριάκος Μητσοτάκης, καύσιμα, δέντρο, Νέος Βουτζάς, Ανατολική Αττική, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK