15:55 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)
0 10
Βρείτε μας

Το Μάτι επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου επιθεώρησε τις εργασίες καθαρισμού οικοπέδου που είχαν συγκεντρωθεί τόνοι καύσιμης ύλης που ο ίδιος χαρακτήρισε «βόμβα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Μάτι, το πρωί της Παρασκευής και επιθεώρησε το οικόπεδο «πυριτιδαποθήκη» το οποίο καθαρίζεται από τους κορμούς καμένων δέντρων που είχαν τοποθετηθεί εκεί μετά τη φονική πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη δουλειά που έχουν κάνει, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους που βρέθηκαν στο σημείο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα πως το Μάτι θα ξαναπάρει ζωή και «θα γίνει καλύτερο».

Μιλώντας για τη δουλειά που γίνεται στο οικόπεδο «πυριτιδαποθήκη», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήταν μια «βόμβα» που καθαρίστηκε χωρίς το Δημόσιο να ξοδέψει ούτε 1 ευρώ.

«Δεν υπήρχε καμία εξήγηση γιατί αυτό δεν είχε γίνει. Γιατί υπήρχε μια “βόμβα”», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερθείς στο οικόπεδο με τους χιλιάδες τόνους καύσιμης ύλης.

Συμπλήρωσε ότι «αυτό έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο ούτε με ένα ευρώ, ενώ πριν είχε γίνει μια σύμβαση 700.000 ευρώ που δεν συμπεριλάμβανε τη μεταφορά».

«Εμείς ήρθαμε σε άμεση συνεννόηση με μεγάλες κατασκευαστικές εταίρες που θέλω να ευχαριστήσω δημόσια. Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης ανέλαβαν τη μεταφορά», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι αυτό έγινε «σε λιγότερο από ένα μήνα». «Έπρεπε απλά κάποιος να ασχοληθεί», σημείωσε.

Εξήγησε ότι κάθε νέος κορμός που φτάνει στο οικόπεδο, θα φεύγει με τον ίδιο τρόπο.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά. Στη φετινή, πρώτη επέτειο από τη φονική πυρκαγιά, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Μάτι και είχε δώσει εντολή για την εκκαθάριση του οικοπέδου και την ασφαλή μεταφορά της καύσιμης ύλης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο οικόπεδο-πυριτιδαποθήκη στο Νέο Βουτζά, 23 Αυγούστου 2019
© Φωτογραφία : George Zachos / SOOC
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο οικόπεδο-πυριτιδαποθήκη στο Νέο Βουτζά, 23 Αυγούστου 2019

Μητσοτάκης: Το Μάτι θα πρότυπος οικισμός

Στη συνομιλία του σήμερα με κατοίκους, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήδη εκπονείται το σχέδιο ανάπτυξης στο Μάτι με στόχο να γίνει πρότυπος οικισμός.

«Έχουμε ήδη ζητήσει από το ΤΕΕ να εκπονήσει το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του Ματιού και γνωρίζω ότι υπάρχει προσφορά από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού ώστε να ξανασχεδιάσουμε το Μάτι και να γίνει πρότυπος οικισμός», είπε.

Τόνισε πως είναι προσωπική του δέσμευση «να ξαναφτιάξουμε πολύ καλύτερο το Μάτι και να ξαναζήσει με ένα τρόπο πιο βιώσιμο».

«Τα χρονοδιογράμματα πρέπει να τηρούνται. Αυτό σημαίνει κανονικότητα», υπογράμμισε, εκφράζοντας την ελπίδα πως όταν επισκεφτεί ξανά το οικόπεδο θα το δει φυτεμένο με αμπέλια.

Προανήγγειλε, επίσης, μια νέα δασική πολιτική για καλύτερη προετοιμασία πριν την αντιπυρηνική περίοδο.

«Όταν τελειώσει η αντιπυρηνική περίοδος, θα προχωρήσω σε επανασχεδιασμό και θα θέσουμε μια νέα δασική πολιτική που θα επιτρέπει να κάνουμε δράσεις πρόληψης το φθινόπωρο, το χειμώνα και την άνοιξη για να είμαστε πιο έτοιμοι», δήλωσε.

Αναφερθείς, τέλος, στους εγκαυματίες από τη φονική πυρκαγιά, είπε πως όταν διαπιστώθηκε ότι τμήματα της θεραπείας τους δεν καλύπτοντας από τον ΕΟΠΥΥ, φρόντισαν αυτό να διορθωθεί.

Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)
Tags:
οικόπεδο, φωτιά, πυρκαγιά, Μάτι, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK