ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οριστικό τέλος στο θρίλερ της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, αναμένεται να επέλθει κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεδριάζει σήμερα - στις 10:00 το πρωί - το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο καλείται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Τα μέλη της κυβέρνησης, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, καλούνται να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο και τον επόμενο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, τις προηγούμενες ημέρες, κλήθηκαν να βρεθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πέραν της δικαστικής ηγεσίας, το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει τις διατάξεις του προωθούμενου αναπτυξιακού νομοσχεδίου, για το οποίο θα εισηγηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Χατζηδάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Παράλληλα, επί τάπητος θα τεθεί, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Καραμανλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο «ξεμπλοκάρουν» οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης, ενώ ρυθμίζονται και άλλα κατεπείγοντα θέματα των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Τέλος, τα μέλη της κυβέρνησης θα συζητήσουν την πρόταση για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σχετικά:

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο: Επί τάπητος Νομοσχέδια, οικονομία και Brexit
Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις
Tags:
δίπλωμα, δίπλωμα οδήγησης, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανάπτυξη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, δικαστήριο, Δικαιοσύνη, Άρειος Πάγος, υπουργικό συμβούλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK