ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καμερών. Άρειος Πάγος, αναπτυξιακό, διπλώματα οδήγησης, Αρχή Διαφάνειας η ατζέντα .

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:00 το πρωί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καμερών.

Τα μέλη της κυβέρνησης αναμένεται να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο και τον επόμενο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπενθυμίζεται ότι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, τις προηγούμενες ημέρες, κλήθηκαν σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Παράλληλα, θα εξετάσουν τις διατάξεις του προωθούμενου αναπτυξιακού νομοσχεδίου, για το οποίο εισήγηση θα πραγματοποιήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Χατζηδάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επί τάπητος θα τεθεί, ακόμη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο «ξεμπλοκάρουν» οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης, ενώ ρυθμίζονται και κατεπείγοντα θέματα των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Τέλος, τα μέλη της κυβέρνησης θα συζητήσουν τις διαθέσιμες επιλογές για τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΚΑΪ», πάντως, επικεφαλής της Αρχής θα τεθεί πρόσωπο εγνωσμένης αξίας, το οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εξωτερικό.

Σχετικά:

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο: Επί τάπητος Νομοσχέδια, οικονομία και Brexit
Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις
Τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης επιλέγει το υπουργικό συμβούλιο
Tags:
υπουργικό συμβούλιο, Διεθνής Διαφάνεια, Νέα Δημοκρατία, δίπλωμα, δίπλωμα οδήγησης, αναπτυξιακός νόμος, Άρειος Πάγος, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK