11:16 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα γερμανικά μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Με μια φράση στα Γερμανικά επέλεξε να ευχαριστήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Είμαι ο πέμπτος Έλληνας πρωθυπουργός που δέχεστε στη Γερμανία και ελπίζω ότι θα είμαι και εκείνος ο οποίος θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα μου έξω από την κρίση έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει και πάλι να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη», ανέφερε.

Ακόμη, συνεχίζοντας στα γερμανικά εξέφρασε την ελπίδα να την δει σύντομα στην Αθήνα.

«Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη φιλική υποδοχή και επίσης και για την εξαιρετική συνεργασία. Και θέλω να σας πω ότι ελπίζω να μπορέσω να σας δω σύντομα στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε στα γερμανικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Βερολίνο σήμερα το μεσημέρι, μια συνάντηση που διήρκησε μία ώρα.

Μέρκελ και Μητσοτάκης αμέσως μετά παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν σε ζητήματα οικονομίας, επενδύσεων, μετανάστευσης αλλά και ευρωπαϊκής πολιτικής.

Tags:
συνάντηση, γλώσσα, συνέντευξη Τύπου, Ελλάδα, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK