13:42 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Θύελλα προκλήθηκε στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης. Αφορμή στάθηκε η κατάθεση πέντε τροπολογιών, μεταξύ των οποίων και για τον επικεφαλής της ΕΥΠ.

Οι τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης έβαλαν «φωτιά» στη συζήτηση στη Βουλή, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει πυρά.

Τόσο ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος όσο και η κατάθεση πέντε τροπολογιών προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση.

Στο στόχαστρο βρέθηκε ιδιαίτερα η τροπολογία για την ΕΥΠ και πιο συγκεκριμένα η τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν.3649/2008 για τα προσόντα διορισμού του διοικητή της ΕΥΠ, σύμφωνα με την οποία απαιτούμενα προσόντα είναι «η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή δεκαετής αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Υπενθυμίζεται ότι νέος διοικητής της ΕΥΠ τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Κοντολέων.

Από την πλευρά της ΝΔ, τόσο ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, υποστήριξαν για τις τροπολογίες ότι επιλέγεται αυτή η διαδικασία διότι υπάρχουν επείγοντα ζητήματα τα οποία άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία πρέπει άμεσα να επιλυθούν.

Παράλληλα, διαβεβαίωσαν ότι το επόμενο διάστημα η Βουλή θα επανέλθει στην κανονική διαδικασία.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τροπολογία» που «νομιμοποιεί τον παράνομο διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας σε Μητσοτάκη για νέο διοικητή της ΕΥΠ: Τελικά είναι κιθαρίστας ή ντράμερ;

​Από το ΚΙΝΑΛ, ο Χρήστος Γκόκας είπε ότι η ΝΔ αντιγράφει τις πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε.

Από το ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου κατήγγειλε αυταρχικές λογικές και τόνισε ότι και για την κυβέρνηση «το κατεπείγον και η κατάθεση τροπολογιών την τελευταία στιγμή ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ώστε να μη γίνεται ουσιαστική συζήτηση».

Έντονη κριτική άσκησαν στην κυβέρνηση οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, Κωνσταντίνος Χήτας και Αγγελική Αδαμοπούλου.

Tags:
εξετάσεις, άδειες οδήγησης, άδεια οδήγησης, οδήγηση, ΕΥΠ, τροπολογία, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK