20:49 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για αναβίωση των σκοτεινών εποχών της Δεξιάς κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την κατάτεθεση από την κυβέρνηση της τροπολογία της ΕΥΠ.

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για την ΕΥΠ.

Σε ανάρτησή του, στο facebook, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αναβίωση των πιο σκοτεινών εποχών και πρακτικών του κράτους της Δεξιάς και την μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ξανά σε ΚΥΠ.

Σημειώνεται ότι η  τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν.3649/2008 για τα προσόντα διορισμού του διοικητή της ΕΥΠ, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

«Στις 6 Αυγούστου 2019 ο κ. Μητσοτάκης με διαβεβαίωνε στη Βουλή: "Κε Τσίπρα κανένα νόμο δε θα αλλάξουμε για τον διοικητή της ΕΥΠ". Σήμερα άλλαξε το νόμο με αιφνιδιαστική φωτογραφική τροπολογία της τελευταίας στιγμής» αναφέρει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και είναι η τρίτη φορά, σε λιγότερο από δυο μήνες, που η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει αυτόν τον ολισθηρό δρόμο νομοθέτησης για τη κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία. Χωρίς ενημέρωση, χωρίς συζήτηση, χωρίς αντίλογο. Μία για το Ελληνικό, μία για τον ΣΕΒ και τώρα για την ΕΥΠ και τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Κοντολέοντα. Ο οποίος, αφού δεν διαθέτει πτυχίο και άρα δεν κάλυπτε τα προσόντα που έθετε ο νόμος για να γίνει Διοικητής, τόσο το χειρότερο για το νόμο. Κατά τα άλλα η ΝΔ υπερασπίζεται δήθεν την "«αριστεία" και την "αξιοκρατία"» σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Και συμπληρώνει: «Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή αναβιώνει τις πιο σκοτεινές εποχές και πρακτικές του κράτους της Δεξιάς και μετατρέπει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ξανά σε ΚΥΠ».

Tags:
τροπολογία, Βουλή, ΕΥΠ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK