12:46 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε 9.000 περισσότερες προσλήψεις σε έκτακτο προσωπικό το τρίμηνο Απρίλιου-Ιούνιου, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου.

Να μην προβεί σε καμία κίνηση ρεβανσισμού ζητά από την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή τις 9.000 προσλήψεις υπεράριθμων εκτάκτων υπαλλήλων στο Δημόσιο που με «έκπληξη ανακάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών».

Υπενθυμίζει ότι από την περασμένη άνοιξη το κόμμα είχε αποκαλύψει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε ένα όργιο προσλήψεων εκτάκτων υπαλλήλων τις οποίες προσπαθούσε να αποκρύψει με την μη τακτική ενημέρωση των στατιστικών στοιχείων στο apografi.gov.gr, αλλά και με την συνενοχή των δανειστών, οι οποίοι απείχαν επιδεικτικά από την επισήμανση - έστω - του εκτροχιασμού των προσλήψεων».

Ωστόσο, επισημαίνει ότι το κράτος Δικαίου έχει συνέχεια και δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, που προσλαμβάνονται κατά τη θητεία μιας κυβέρνησης, να τελούν υπό καθεστώς επαπειλούμενης απόλυσης όταν αυτή η κυβέρνηση αλλάξει.

Καλεί την κυβέρνηση να προγραμματίσει τις προσλήψεις στο Δημόσιο με άξονα κάθε δημόσιος φορέας ο οποίος δεν έχει διατυπώσει τη στρατηγική του, δεν έχει σχέδιο δράσης και δεν έχει προβεί σε καταγραφή και ανάλυση των προσόντων και δεξιοτήτων των υπαλλήλων που ήδη υπηρετούν σε αυτόν, δεν μπορεί να προχωρήσει σε ορθολογικό προγραμματισμό προσλήψεων, «μακριά από τις πελατειακές πρακτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι, και πρέπει να αντιμετωπίζονται από κάθε κυβέρνηση, ως επαγγελματίες. Μόνο έτσι θα δώσουν στο κράτος την προστιθέμενη αξία που μπορούν να εισφέρουν προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων της χώρας. Ας πάψουν λοιπόν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να τους αντιμετωπίζουν ως μια εν ομηρεία δεξαμενή ψηφοφόρων», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε 9.000 περισσότερες προσλήψεις σε έκτακτο προσωπικό το τρίμηνο Απρίλιου-Ιούνιου, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου.

 

Tags:
υπουργείο Εσωτερικών, Κυβέρνηση, δημόσιοι υπάλληλοι, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κίνημα Αλλαγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK