12:16 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για δεύτερη φορά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής και της Βασιλικής Θάνου που ζητούσαν να «παγώσει» η έκπτωσή τους από τα αξιώματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Νέο γύρο διαξιφισμών μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τη Βασιλική Θάνου προκάλεσε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει το αίτημα αναστολής που είχε καταθέσει η επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όταν έγινε γνωστή η απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδεικνύει με γνωμοδότησή του την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Αρχών».

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση στράφηκε και κατά του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι «είχε να επιλέξει ανάμεσα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που θίχτηκαν από τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Επέλεξε το πρώτο. Δεν μας εξέπληξε. Ο διασυρμός από αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν είναι μόνο προσωπικός, είναι και εθνικός».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως αγνοούν τη μόνη αυθεντική ερμηνεία που είναι αυτή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ομόφωνα σήμερα τις αιτήσεις αναστολών της κυρίας Θάνου».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται» και αυτό όπως σημειώνουν αποτελεί «άλλη μια απόδειξη γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κυρία Θάνου επικεφαλής δεν θα μπορούσε να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά ως κομματικό παράρτημα».

Tags:
Συμβούλιο της Επικρατείας, Μαξίμου, Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Θάνου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK