23:53 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (202)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις αρχές Αυγούστου, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, με στόχο την προσπάθεια επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Για τα επόμενα βήματα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού συντονίζονται Αθήνα και Λευκωσία, με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Αναστασιάδη να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση την επόμενη Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λευκωσίας, ο πρόεδρος της Κύπρου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά τη συνεδρίαση του Κυπριακού Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκης για τις διαβουλεύσεις με την ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέϊν Χολ Λουτ, αλλά και την πρόοδο που σημειώνεται για τους «Όρους Αναφοράς», στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

«Καταγράφεται πλήρης ταύτιση θέσεων Κύπρου και Ελλάδας και συμφωνία ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους συμφώνησαν όπως συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν μια διεξοδική συζήτηση, για τον πλήρη προγραμματισμό και συντονισμό των επόμενων βημάτων» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.

Κατά τις επίμαχες επαφές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αποφασίστηκε η προετοιμασία μίας συνάντησης με τον επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενώ οι δύο ηγέτες αποτίμησαν την εφαρμογή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (202)

Σχετικά:

Κρίσιμο ραντεβού Αναστασιάδη – Ακιντζί για Κυπριακό και ΑΟΖ
Τι συζήτησαν Αναστασιάδης – Ακιντζί για το Κυπριακό
Ερντογάν: Το Κυπριακό παραμένει χωρίς λύση εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης των Ελληνοκυπρίων
Tags:
Αντόνιο Γκουτέρες, Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Μουσταφά Ακιντζί, τουρκοκύπριος, τουρκοκύπριοι, συνάντηση, ελληνοτουρκικά, Ελλάδα, Κύπρος, Κυπριακό, Νίκος Αναστασιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK