22:50 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πύλες της 84ης ΔΕΘ θα ανοίξουν το πρωί του Σαββάτου, με την ομιλία του πρωθυπουργού να είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να δώσει το «παρών» στην 84η Διεθνή Έκθεση με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους».

«Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα» είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει το στίγμα των όσων πρόκειται να διαμηνύσει από το βήμα της ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη «μείωση των φόρων για όλους, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας».

Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν ότι το σχέδιο «ανάπτυξη για όλους» περικλείει «τολμηρές πρωτοβουλίες αλλά και το ξεμπλοκάρισμα - μετά από χρόνια αδράνειας - σειράς μεγάλων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί, επίσης, στις τρεις μεγάλες επενδύσεις:

  • H επένδυση στο Ελληνικό
  • Η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά
  • Τα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική

«Η ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες δεν θα προκύψει όμως μόνο από τις μεγάλες, εμβληματικές επενδύσεις» τονίζουν, χαρακτηριστικά, κυβερνητικές πηγές

Αντιθέτως, συνεχίζουν, «θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και των πλέον αδύναμων στρωμάτων που ήδη υλοποιείται».

Στο πλαίσιο αυτό, παραπέμπουν στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, καθώς τα «μειωμένα εκκαθαριστικά πιστοποίησαν τη μετάβαση από την εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων, στην εποχή των αποτελεσμάτων, της συνέπειας και της εμπιστοσύνης».

Επιπλέον, στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης θα εξάρει τόσο τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στις 120 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, όσο και τον μηχανισμό προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πύλες της 84ης ΔΕΘ θα ανοίξουν το προσεχές Σάββατο, με την ομιλία του πρωθυπουργού να είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Στόχος να αυξηθούν οι επιστροφές μεταναστών προς την Τουρκία
Μητσοτάκης: Χωρίς καμία καθυστέρηση η μείωση του ΕΝΦΙΑ
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω να έρθουν στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα το 2021, ισχύει το αίτημα επιστροφής
Καραμανλής από Θεσσαλονίκη: Εμείς δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, θα εγκαινιάσουμε μετρό
Tags:
ΕΝΦΙΑ, Θεσσαλονίκη, 120 δόσεις, Φορολογία, επενδύσεις, φοροελαφρύνσεις, Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, 84η ΔΕΘ, ΔΕΘ, ΔΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK