13:54 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τις προηγούμενες ημέρες, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε αποδεκτή την προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο ζήτημα της αδειοδότησης της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν γίνεται λόγω μιας εμμονικής κυβέρνησης, σε σχέση με τις επενδύσεις, όπως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να μην ανοίγουν νέες δουλειές στη χώρα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, στον απόηχο της δικαστικής δικαίωσης της «Ελληνικός Χρυσός».

Πρόκειται για αποφάσεις, οι οποίες αφορούν το εργοστάσιο εμπλουτισμού στην περιοχή των Σκουριών, αλλά και το μεταλλείο χρυσού στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην τροποποίηση της υφιστάμενης άδειας εγκατάστασης, ενσωματώνοντας την εγκεκριμένη οικονομοτεχνική και στατιστική μελέτη.

«Ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, υπέγραψε αμέσως τις σχετικές αποφάσεις, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας» γνωστοποίησε ο κ. Χατζηδάκης.

Και πρόσθεσε: «Για μας, το ζήτημα ξεπερνάει τα όρια των επενδύσεων της “Ελληνικός Χρυσός”. Είναι ένα ζήτημα εμβληματικό για τη χώρα, διότι η χώρα αυτή δεν μπορεί να προχωρά με ιδεοληψίες και με εμμονές που φτάνουν στα όρια της αγνόησης του Συντάγματος και των νόμων».

Υπενθυμίζεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2017, αξιώνοντας νομική προστασία έναντι της άρνησης του - τότε – υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, να προχωρήσει στην έκδοση των «απαιτούμενων αδειών».

Σχετικά:

Πράσινο φως από το ΣτΕ στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός»
Άμεσα η έκδοση αδειών για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές
Πράσινο φως από το υπ. Περιβάλλοντος στην Ελληνικός Χρυσός για τις άδειες σε Σκουριές - Ολυμπιάδα
Tags:
μεταλλείο, χρυσός, ενέργεια, ΣτΕ, Συμβούλιο της Επικρατείας, επένδυση, Ελληνικός Χρυσός, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χαλκιδική, Σκουριές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK