11:33 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ζήτημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών θα συζητηθεί στη διυπουργική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το προσφυγικό και οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας θα απασχολήσουν τη διυπουργική σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 13:00, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η σύσκεψη συγκαλείται  από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο, με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργο, Άκη Σκέρτσου.

Το προσφυγικό επανήλθε ξανά στο προσκήνιο μετά τη νέα έξαρση της μεταναστευτικής κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Αύγουστο, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, υποβλήθηκαν  5.813 αιτήσεις ασύλου, την ώρα που η αθρόα εισροή συνεχίζεται.

Χτες, στο υπεράριθμο στο hotspot της Μόριας σημειώθηκαν επεισόδια ύστερα από διαμαρτυρίες ασυνόδευτων ανηλίκων, που ζητούσαν την μετακίνηση τους από τον καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι στις 31 Αυγούστου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, όπως η μετακίνηση μεταναστών σε υφιστάμενες δομές της ηπειρωτικής χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η μεταφορά 1.500 μεταναστών από την Μόρια στη βόρεια Ελλάδα. 

Tags:
ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, παράνομη μετανάστευση, Τουρκία, πρόσφυγες, Προσφυγικό, Λέσβος, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK