21:37 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Επίθεση σε βάρος της κυρίας Νίκης Κεραμέως εξαπέλυσαν οι κ.κ. Κώστας Γαβρόγλου και Παύλος Πολάκης, μετά τις αλλαγές στην εκπαίδευση που προανήγγειλε η ίδια.

Αντιδράσεις από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση. 

Συγεκριμένα, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ασκώντας κριτική στην νυν υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η Υπουργός Παιδείας ξαναχτυπά. Άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικός πόλεμος ή ασχετοσύνη για επιστημονικά θέματα; Μάλλον όλα μαζί».

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας έχει προαναγγείλλει αλλαγή στον τρόπο επιλογής του μαθητή που θα σηκώνει τη σημαία στις παρελάσεις (θα γίνεται βάσει των επιδόσεών τους και όχι με κλήρωση, όπως προέβλεπε διάταξη του Κώστα Γαβρόγλου), αλλά αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας.

«Ως προς τις επιπτώσεις όσων είπε η Υπουργός για το μάθημα ιστορίας και την εθνική συνείδηση μαζί και για τη σημαία και την αριστεία, σχολιάστηκαν από πολλές και πολλούς. Ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το Υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι», σχολιάζει σχετικά ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Πυρά» μέσω του Facebook κατά της Νίκης Κεραμέως εξαπέλυσε, εν τω μεταξύ, και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Δεν σας νοιάζει τόσο η ανάπτυξη "εθνικής συνείδησης" μεσα απο το μάθημα της ιστορίας, αλλά η ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ταξικής συνείδησης στα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων!!!».

Ο ίδιος αναφέρεται, συγκεκριμένα, στη δήλωση της Νίκης Κεραμέως στο ραδιόφωνο του Alpha, ότι οι αλλαγές στην Ιστορία θα πρέπει να έχει χαρακτήρα διαμόρφωσης της εθνικής συνείδησης. 

Tags:
πανεπιστήμια, Κώστας Γαβρόγλου, Παύλος Πολάκης, Νίκη Κεραμέως, Υπουργείο Παιδείας, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK