14:56 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την καθιερωμένη επίσκεψη στα περίπετρα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εργαζομένους.

«Στόχος είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να γίνει μία από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της πρωινής συνάντησης του με την διοίκηση της ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στην Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι υπάρχουν 170 στρέμματα μέσα στην καρδιά της πόλης τα οποία, «μέσα από ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης στην κατεύθυνση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, θα αποτελούν ολοένα και περισσότερο σημείο αναφοράς για την κοινωνική, επιχειρηματική και αθλητική ζωή της πόλης».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη στήριξή του στη διεθνή έκθεση και στάθηκε ιδιαίτερα στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας κυβέρνησης που αφορούν στην αναβάθμιση του ρόλου της ΔΕΘ και τη δημιουργία χώρων πρασίνου, γεγονός που θα τονώσει ακόμη περισσότερο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος,  ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καραόγλου,  ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ και παρακολούθησε την επίδειξη από την ομάδα του στρατού ΕΤΑΚ (Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών) στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Ινδίας, που φέτος είναι η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ, θύμισε τα λόγια του Μαχάντμα Γκάντι: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις».

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός «με την Ινδία μοιραζόμαστε πολλά κοινά. Την κληρονομία των ακτινοβόλων και αρχαίων πολιτισμών μας. Τον πόθο για εθνική ολοκλήρωση, που κέρδισαν με αγώνες οι λαοί μας τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Τον σεβασμό στις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αλλά και μια δημιουργική διασπορά. Ινδούς επιστήμονες και επιχειρηματίες θα συναντήσει κανείς στις τέσσερις γωνιές της γης, όπως ακριβώς και Έλληνες.

 

Νωρίτερα, το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε ραντεβού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Ζέρβας καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη και του χάρισε μία γραβάτα που φέρει το λογότυπο του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Είναι πολύ όμορφη και επειδή εμείς φοράμε γραβάτες είναι ένα δώρο για το οποίο, είμαι σίγουρος, ότι εάν το χάριζες σε άλλους, δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Οπότε σε ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον δήμαρχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει το βράδυ στο Βελλίδειο αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο φοροελαφρύνσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Tags:
Θεσσαλονίκη, πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΔΕΘ, ΔΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK