13:16 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θα κάνει λόγο για σαφές χρονοδιάγραμμα και μεθοδική δουλειά, ενώ θα αποφύγει τα επιχειρήματα περί «καμένης γης». «Ειπώθηκαν τόσο πολύ στο παρελθόν, που τελικά κάηκαν τα ίδια» θα προσθέσει.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται από της 84ης ΔΕΘ να απευθύνει κάλεσμα σε μία «συμφωνία δημιουργίας, συμφωνίας δράσης και αποτελέσματος, συμφωνία αναγέννησης και προόδου» σύμφωνα με πληροφορίες.

Θα κάνει λόγο για σαφές χρονοδιάγραμμα και μεθοδική δουλειά, ενώ θα αποφύγει τα επιχειρήματα περί «καμένης γης». «Ειπώθηκαν τόσο πολύ στο παρελθόν, που τελικά κάηκαν τα ίδια» θα προσθέσει.

Σύνθημά του θα είναι το «Δεν ξεχνάμε, αλλά προχωράμε».

Όπως αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα πλέον «δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα». 

Με έμμεση αναφορά στον προκάτοχό του, αναμένεται να σχολιάσει ότι στο κέντρο της δικής του πολιτικής είναι «μόνο η σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, καλή προετοιμασία και έμφαση στο αποτέλεσμα» «ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες».

Μάλιστα, θα καταθέσει ετήσιο σχέδιο το οποίο θα κριθεί στην επόμενη Έκθεση. Γενικότερα θα προαναγγείλει ότι και για τα επόμενα χρόνια το βήμα  της Διεθνούς Έκθεσης γίνεται βήμα δωδεκάμηνου προγραμματισμού.

Θα γίνεται όπως θα δεσμευτεί και ο απολογισμός.

Σε πρώτη προτεραιότητα θα θέσει την οικονομία και την ανάπτυξη και θα υπενθυμίσει ότι κάθε μέτρο θα είναι αυστηρά κοστολογημένο και μέσα στις δυνατότητες.

Θα κάνει λόγο για δυναμική στροφή στις επενδύσεις και τολμηρό κύμα μεταρρυθμίσεων, ενώ θα επαναλάβει ότι στην κατάλληλη συγκυρία, και με όπλο τα θετικά αποτελέσματα, θα διεκδικήσει πιο ρεαλιστικά, ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα. 

Στη συνέχεια θα αναλύσει τα τέσσερα κύρια πεδία δράσης για την ανάπτυξη που είναι η φορολογική πολιτική, οι επενδύσεις, οι σχέσεις με τον κόσμο της εργασίας και το Παραγωγικό Ψηφιακό Κράτος.

 Θα δεσμευτεί για διατήρηση του αφορολόγητου και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%, ενώ θα προαναγγείλει νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

 Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις θα ανακοινώσει ότι μειώνεται ο φόρος από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10%  σε 5%.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της 84ης ΔΕΘ θα ανακοινώσει την αναστολή για τρία χρόνια του ΦΠΑ για νέες οικοδομές και έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.

Για τις επενδύσεις θα αναφερθεί στα δυναμικά επιχειρηματικά σχέδια που θα προωθηθούν εντός του έτους και στις νέες επενδύσεις στον τουρισμό με εμβληματικές αυτές σε Κασσιόπη, Αφάντου και Ελούντα.

Σε ό,τι αφορά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στα εργασιακά θα υπογραμμίσει ότι στόχος είναι η προστασία των εργαζομένων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δεσμευτεί σε ό,τι αφορά τους ψηφιακούς δείκτες ότι η χώρα εντός τετραετίας θα βρεθεί στον μέσο όρο της Ένωσης.

Θα κλείσει την ομιλία του με ειδική αναφορά στη βόρεια Ελλάδα και τα έργα που προβλέπονται.

Tags:
Κυβέρνηση, ομιλία, 84η ΔΕΘ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK