03:04 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα συζητήσει και θα επεξεργαστεί το νομοσχέδιο στη 1 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ξεκινά το μεσημέρι της Τετάρτης στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την κυβερνοασφάλεια.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας έδρας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας».

Πρόκειται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον ευρωπαϊκό οργανισμό ο οποίος μεριμνά για την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 2004 και εδρεύει στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2018 συμφωνία για τη μεταφορά της έδρας στην Αθήνα από το Ηράκλειο, με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εμπειρογνωμόνων στον οργανισμό.

Η μέχρι τώρα έδρα του οργανισμού στο Ηράκλειο θα διατηρηθεί ως γραφείο παραρτήματος.

«Πράσινο φως» από τη Βουλή για τον διορισμό Ταχιάου και Κουρέτα στην Αττικό Μετρό

Τον διορισμό του Νίκου Ταχιάου και του Νίκου Κουρέτα στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντιστοίχως της Αττικό Μετρό ΑΕ ενέκρινε νωρίτερα κατά πλειοψηφία η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Την πρόταση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για τον διορισμό του κ. Ταχιάου υπερψήφισαν 10 βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέντε βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την Ελληνική Λύση.

«Παρών» δήλωσαν οι τρεις βουλευτές από το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Η υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα έλαβε 10 θετικές ψήφους από τη ΝΔ, μία αρνητική από την Ελληνική Λύση και οχτώ «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Σχετικά:

«Πράσινο φως» από τη Βουλή για τον διορισμό Ταχιάου και Κουρέτα στην Αττικό Μετρό
Tags:
κυβερνοασφάλεια, κυβερνοχώρος, επιτροπή, Νομοσχέδιο, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK