23:13 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς  προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή  εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Το ζήτημα δεν προέκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον απόηχο της εξαφάνισης στρατιωτικού υλικού από αποθήκη στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Στη δήλωσή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού διαπιστώθηκε κατά τις παράδοσης – παραλαβής.

Όπως πρόσθεσε, άμεσα διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη Στρατιωτικού Εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, αντικείμενο της έρευνας είναι να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς – πρόσθεσε ο ίδιος – «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου».

«Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν προέκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ζήτησε, δε, να αφεθούν τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα και να μην υπάρξουν ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα προτού βγει το πόρισμα.

Συνέστησε επίσης αυτοσυγκράτηση «σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση», όπως τόνισε.

Ψάχνουν υλικό DNA – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνών

Η αναζήτηση υλικού DNA ήταν στις πρώτες κινήσεις της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έφτασε στη Λέρο καθώς συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού. 

Στο «μικροσκόπιο» των ερευνητών έχουν μπει 10 άτομα που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί και εκτός Λέρου.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμπλοκή πέραν του ενός ατόμου, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι ερευνητές λαμβάνουν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ έχει ληφθεί το υλικό από όλες τις κάμερες. Σημαντικό ρόλο στις έρευνες θα παίξει ο προσδιορισμός του χρόνου που εξαφανίστηκε το στρατιωτικό υλικό, ενώ οι έρευνες για τα πρόσωπα δεν αφορά κατ’ ανάγκη τους ανθρώπους που υπηρετούν σήμερα στη βάση.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, όλα δείχνουν ότι «η δουλειά έχει γίνει εκ των έσω» και γι’ αυτό απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς για την κλοπή του υλικού ήταν απαραίτητη η συνεργασία με άτομα που είχαν πρόσβαση.

Σχετικά:

Στη Λέρο η Αντιτρομοκρατική: Ψάχνουν υλικό DNA – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνών
Χάθηκαν αντιαρματικά και χειροβομβίδες από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο
«Αγνοείται» στρατιωτικό υλικό από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού
Tags:
ΕΛΑΣ, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, Αντιτρομοκρατική, Ένοπλες Δυνάμεις, στρατός, Λέρος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργείο Άμυνας, Πολεμικό Ναυτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK