23:21 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε, σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση Novartis. Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε, σήμερα, ως μάρτυρας στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis στους αντεισαγγελείς Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

«Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα δεν με αφορά προσωπικά, ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση. Υπάρχει, όμως, το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος Δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και τόνισε: «Ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια των μελών της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν». Ο ίδιος δήλωσε ότι κατέθεσε πρόσθετα στοιχεία καθώς «υπάρχει επίταση του δόλου» όπως υποστήριξε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνέχεια, δεν απάντησε εάν αποκάλυψε ονόματα πολιτικών προσώπων και σημείωσε ότι υπάρχει ζήτημα των λεγόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, αλλά και αυτό των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών το οποίο -όπως επισήμανε- πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως.

Ο ίδιος, τέλος, χαρακτήρισε ως «σκευωρία» την υπόθεση Novartis.

Tags:
Άρειος Πάγος, Novartis, Ευάγγελος Βενιζέλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK