17:29 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την υπογραφή συμφωνίας με το ΤΕΕ για τις μελέτες ειδικού χωρικού σχεδίου στην Ανατολική Αττική μέσα στον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε, από του βήματος της Βουλής, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλή για το Μάτι, προανήγγειλε πως η συμφωνία με το ΤΕΕ για τις μελέτες ειδικού χωρικού σχεδίου στην Ανατολική Αττική θα υπογραφεί εντός Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας άφησε αιχμές περί χαμένου χρόνου μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και πρόσθεσε: «Η προκαταρκτική μελέτη για το ειδικό χωρικό σχέδιο θα μπορούσε να γίνει από το ίδιο υπουργείο και να μην ανατεθεί στο ΤΕΕ».

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι προκύπτουν και θέματα διαφάνειας γι' αυτό -όπως τόνισε- δεν διανοείται ότι κάποιος από τους εμπλεκόμενους θα κερδοσκοπήσει. Εξήγησε, δε, πως η ανάθεση στο ΤΕΕ γίνεται με σκοπό τη συντόμευση της διαδικασίας.

Επίσης, ο υπουργός συμπλήρωσε: «Στο νομοσχέδιο υπάρχουν συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλείδες και για τον κατασταλτικό και για τον προσυμβατικό έλεγχο για τις απευθείας αναθέσεις των συμβάσεων, οι οποίες είναι περιορισμένης διάρκειας και αφορούν το συγκεκριμένο σκοπό. Εμείς ακολουθούμε τον σωστό δρόμο για να μην υπάρχει περιθώριο αυθαιρεσίας αλλά και για να έχουμε την απαραίτητη διαφάνεια».

Τέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος.

Tags:
Βουλή, Μάτι, Κωστής Χατζηδάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK