16:03 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατονόμασαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι είχε γνώση.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που αφορά τις έρευνες για την υπόθεση Novartis, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων.

Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν, σύμφωνα με την kathimerini.gr, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis. Κατονόμασαν επίσης τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι είχε γνώση.

Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη θα συνεχίσουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, θα κληθεί να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση στο παρελθόν κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

 

Tags:
Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς, Άρειος Πάγος, Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Novartis, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK