17:32 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η δυνατότητα ανάπτυξης της κρουαζιέρας και οι προοπτικές που διανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη «Royal Caribbean Cruises».

Στην ανάγκη της περαιτέρω ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των επαφών με εκπροσώπους της «Royal Caribbean Cruises».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δυνατότητα επέκτασης της κρουαζιέρας και σε προορισμούς, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν βρίσκονταν στον τουριστικό χάρτη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των δύο πλευρών, ώστε να «ενωθούν» τα ελληνικά λιμάνια με περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, οι οποίες αποτελούν πολιτιστικούς προορισμούς.

Συζητήθηκε επίσης, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα ωφεληθούν από την ένταξή τους στην αλυσίδα ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας των κρουαζιερόπλοιων.

Επισημάνθηκε δε, ότι με το άνοιγμα νέων προορισμών και τη σημαντική αύξηση των αφίξεων τουριστών, θα ενισχυθούν περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές στο διεθνές κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Royal Caribbean Cruises είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα της κρουαζιέρας, με 64 πλοία και 77.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων το 15% είναι ελληνικής καταγωγής.

Για το 2019 έχει προγραμματίσει 662.176 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, ενώ ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 19,77% το 2020, φτάνοντας τις 825.348 αφίξεις.

Σχετικά:

Τουρισμός και ασφάλεια: Τι πρέπει να προσέχεις όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό
Η μεγαλύτερη κρουαζιέρα του κόσμου: Ένα επικό ταξίδι 245 ημερών σε 6 ηπείρους και 111 λιμάνια - Βίντεο
Tags:
ελληνική οικονομία, Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, κρουαζιερόπλοιο, κρουαζερόπλοιο, κρουαζιέρα, Τουρισμός, τουρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK