10:08 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κ. Μητσοτάκης, τις προηγούμενες εβδομάδες, εξέφρασε την πρόθεση της Αθήνας να καταθέσει αίτημα για τον δανεισμό των Γλυπτών, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Την άμεση επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι η «εμμονή του Βρετανικού Μουσείου» να αρνείται την επιστροφή τους προσβάλλει τον πολιτισμό της Μεγάλης Βρετανίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 24ης έκθεσης «Art Athina», στο Ζάππειο Μέγαρο, ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας της χώρας υπενθύμισε ότι το Μουσείο της Ακρόπολης ανεγέρθηκε προκειμένου να «απαντήσει» στην εμμονή του Βρετανικού Μουσείου.

«Η ως άνω εμμονή του Βρετανικού Μουσείου ισοδυναμεί με στήριξη της πολιτισμικής τυμβωρυχίας και της κλοπής του Έλγιν. Και, σίγουρα, δεν τιμά τον Λαό της Μεγάλης Βρετανίας» έσπευσε να προσθέσει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σημείωσε δε, ότι η πρωτοβουλία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή την Αθήνα, αλλά τον Παγκόσμιο Πολιτισμό.

«Πρόκειται για κραυγή αγωνίας» έσπευσε να συμπληρώσει και έκανε λόγο για έναν «μακρύ και αδιάλειπτο αγώνα».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε την πρόθεση της Αθήνας να καταθέσει αίτημα για τον δανεισμό των Γλυπτών στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Το Βρετανικό Μουσείο έσπευσε να απαντήσει θετικά, υπό την προϋπόθεση η Αθήνα να αναγνωρίσει τη βρετανική ιδιοκτησία των Ελγίνειων Μαρμάρων.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Θα ζητήσω να έρθουν στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα το 2021, ισχύει το αίτημα επιστροφής
Βρετανικό Μουσείο για Γλυπτά Παρθενώνα: «Προϋπόθεση για δανεισμό η αναγνώριση βρετανικής κυριότητας»
Πολιτικός «πόλεμος» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Μαξίμου και Τσίπρας ανταλλάσσουν πυρά
Tags:
πολιτισμός, Ηνωμένο Βασίλειο, μουσείο Ακρόπολης, βρετανικό μουσείο, μουσείο, γλυπτά, γλυπτά παρθενώνα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK