21:25 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

«Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία και να εξηγήσουμε γιατί το νερό πρέπει να έχει τη σωστή του τιμή» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη θέση ότι «το νερό είναι δυστυχώς απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του εξωφρενική, η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμα και σε μικρές πόλεις» εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου σε υποεπιτροπή της Βουλής στην οποία συμμετέχει.

Ζήτησε από την υποεπιτροπή υδατικών πόρων της ειδικής μόνιμης επιτροπής προστασίας περιβάλλοντος να ρίξει περισσότερο βάρος στο ζήτημα της επεξεργασίας και της ποιότητας του νερού, ενώ εκτίμησε ότι «οι δήμοι δεν κατόρθωσαν να βρουν πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση του νερού».

Σε διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν τόνισε ότι «ο τρόπος που γίνεται αυτή τη στιγμή η παροχή ύδατος γίνεται σε τιμές που δεν αποτρέπουν από την ορθολογική χρήση και από τη σωστή χρήση του ύδατος. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία και να εξηγήσουμε γιατί το νερό πρέπει να έχει τη σωστή του τιμή».

Δείτε εδώ το βίντεο από τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής, με το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 42:10 και μετά.

«Η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό»

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ σχολιάζοντας ότι «προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις».

Σχολιάζει πως «μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό» και προσθέτει ότι «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

 

Tags:
Βουλή, Μπάμπης Παπαδημητρίου, νερό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK