23:19 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού έσπευσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, μετά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε διευκρινίσεις επί των δηλώσεών του για το νερό που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου. 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη δήλωσή του στο πλαίσιο συζήτησης σε επιτροπή της Βουλής ότι το νερό είναι «απαράδεκτα φθηνό», τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού και έκανε λόγο για «πολιτική σπέκουλα». 

Η δήλωσή του αυτή, νωρίτερα, προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσπευσε να επισημάνει ότι οι δηλώσεις του «προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις».

«Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το κυβερνών κόμμα «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε, στη συνέχεια, ότι οι δηλώσεις του έγιναν σε ένα «περιβάλλον συζήτησης», σχολιάζοντας ότι «είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι μιας συζήτησης και να νομίζουμε ότι με αυτό μπορούμε να αποκαλύψουμε».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των περισσοτέρων οργανισμών που χειρίζονται το νερό, επισημαίνοντας εντούτοις ότι υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης.

Αναφερόμενος σε αυτό που εννοούσε, κάνοντας αυτήν τη δήλωση, είπε μεταξύ άλλων «ότι όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να είναι ενημερωμένοι να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν ο ίδιος τάσσεται υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού και εάν η δήλωσή του συνιστά προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα, είπε: Πρώτον δεν είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο. Αλλά από ό,τι γνωρίζω και γνωρίζω πολλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα έτσι και αλλιώς.

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, νερό, Μπάμπης Παπαδημητρίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK