ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους, κάτι που προϋποθέτει τη λειτουργία των κατάλληλων κυρωτικών μηχανισμών σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων του, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα ότι το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους, καθώς αποτελεί το κυριότερο μέσο για την πραγμάτωση της ειρηνικής συνύπαρξης και της αποφυγής πολεμικών συγκρούσεων, απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Ο ίδιος τέλεσε σήμερα τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Δένδρο της Ειρήνης», στο Πάρκο Ριζάρη, που πρόσφερε στον Δήμο Αθηναίων ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», και υπογράμμισε τη σημασία της ειρήνης, ως αρχή και αξία υπαρξιακής σημασίας για την ειρηνική συνύπαρξη όχι μόνο μέσα σε κάθε κοινωνικό σύνολο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, και μάλιστα στους ταραγμένους καιρούς μας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τόνισε ότι «η μεγάλη Κληρονομιά της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι να υπηρετούμε, στο ακέραιο, τα μεγάλα ιδανικά του Ανθρώπου όχι μόνο μέσα στα σύνορά μας, για τον Λαό μας και το Έθνος μας, αλλά και σε πλανητικό επίπεδο, ως συνεπή και ενεργά μέλη της Διεθνούς Κοινότητας και της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα ιδανικά αυτά, όπως επεσήμανε, με αφετηρία τον πυλώνα της Αρχαίας Ελλάδας, βρίσκονται - ή πρέπει να βρίσκονται - στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η Διεθνής Ειρήνη, επιτρέπει στα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας - άρα στα Κράτη και στους Λαούς - να πραγματώνουν το όραμα της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνακόλουθης αποφυγής των πολεμικών συγκρούσεων, υφ’ οιανδήποτε μορφή, με κυριότερο μέσο το Διεθνές Δίκαιο.

«Ένα Διεθνές Δίκαιο, όμως, το οποίο πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους, κάτι που προϋποθέτει την λειτουργία των κατάλληλων κυρωτικών μηχανισμών σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων του. Και ευθύς εξ αρχής πρέπει να υπογραμμίσω το αυτονόητο, δηλαδή το ότι, δυστυχώς, είμαστε ακόμη πολύ μακριά από την πραγμάτωση του ως άνω οράματος, έστω και μερικώς», σημείωσε.

Tags:
διεθνές δίκαιο, Τουρκία, Προκόπης Παυλόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK