13:28 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στο βήμα ειδικής Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για το Κλίμα. Τι αναμένεται να προτείνει για τις επιπτώσεις στην πολιτιστική κληρονομιά.

Μία σειρά προτάσεων για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αναμένεται να προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ειδικής Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για το Κλίμα.

Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, και σ’ αυτήν θα κάνει λόγο για τη διοργάνωση μιας διεθνούς διάσκεψης στην Αθήνα για την αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, βρίσκεται από την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, δίνοντας το «παρών» στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Στην ομιλία του αναμένεται να υποστηρίξει ότι «η κλιματική αλλαγή μάς αφορά όλους, ακόμη και όσους δεν πιστεύουν ότι έχει ανθρωπογενή αίτια». «Και οι δράσεις μετριασμού και προσαρμογής σε αυτή χρειάζονται καταμερισμό εργασίας, συντονισμό και χρήματα»

Εκτιμάται δε, ότι θα εξηγήσει πως «η Ελλάδα στον διεθνή καταμερισμό εργασίας έχει αναλάβει σαφείς πρωτοβουλίες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της διάβρωσης των μνημείων».

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να αναδείξει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας - με την υποστήριξη της UNESCO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας - για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Θα παραθέσει επίσης, τις ενέργειες της Ελλάδας για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και την εστίαση σ’ ένα μοντέλο πράσινης οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase, τους ηγέτες της Κολομβίας, της Αλβανίας, του Κοσσόβου, της Παλαιστίνης και της Σερβίας, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Washington Post».

Σχετικά:

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Πότε θα συναντήσει Τραμπ, Ερντογάν και Ζάεφ
Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη με ξένους ηγέτες στη Νέα Υόρκη - Πότε θα δει Ερντογάν, Ζάεφ και Τραμπ
Tags:
Παλαιστίνη, Σερβία, Κόσοβο, Αλβανία, JP Morgan, Νέα Υόρκη, πολιτισμός, κλίμα, κλιματική αλλαγή, Διακυβερνητική Διάσκεψη του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK