00:35 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σήμερα, Δευτέρα, θα διεξαχθεί Σύνοδος για το Κλίμα, στην οποία θα μιλήσουν περίπου 60 αρχηγοί κρατών, ενώ στη διοργάνωση θα συμμετάσχει και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια για το περιβάλλον.

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα και δεσμεύσεις ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα.

«Οι ηγέτες όλων των χωρών έχουν την ευκαιρία -και οφείλουν- να ανταποκριθούν στην απαίτηση της νέας γενιάς που διαδηλώνει παγκοσμίως, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του πλανήτη» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ζητεί να ακουστούν οι μαθητές και φοιτητές «που με τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους σε ολόκληρο τον κόσμο ζητούν την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

«Διότι μόνο αυτοί έχουν πραγματικά συνειδητοποιήσει τι διακυβεύεται. Δεν είναι το δικό μας μέλλον, είναι το δικό τους, το μέλλον των παιδιών μας. Με λίγα λόγια, οφείλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Να αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα» αναφέρει.

Σήμερα, Δευτέρα, θα διεξαχθεί Σύνοδος για το Κλίμα, στην οποία θα μιλήσουν περίπου 60 αρχηγοί κρατών, ενώ στη διοργάνωση θα συμμετάσχει και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια για το περιβάλλον.

Tags:
κλιματική αλλαγή, κλίμα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK