15:05 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος φέρεται να εξετάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις πρώτες ιδέες να έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι, αν και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο επικείμενο συνέδριο.

Την αντικατάσταση του όρου «Προοδευτική Συμμαχία» εξετάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με μία σειρά ονομάτων να έχουν πέσει στο τραπέζι, αν και οι όποιες αποφάσεις αναμένεται πως θα ληφθούν στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του skai.gr, το όνομα ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρηθεί, ωστόσο θεωρείται πως ο όρος «Προοδευτική Συμμαχία» πρέπει να αντικατασταθεί, καθώς ο χώρος θα είναι πλέον ενιαίος.

Κατά τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή τη στροφή στην Ευρώπη προς κινήματα της οικολογίας, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προτείνει το «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Αριστερά» ως ονομασία. Με το επίθετο «Πράσινη» εκτιμάται ότι γίνεται άνοιγμα και σε ψηφοφόρους του κέντρου.

Στο ίδιο πλαίσιο, έχει προταθεί και το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ – Οικολογική Αριστερά».

Στο τραπέζι φέρεται να έπεσε επίσης το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Παράταξη», με τους εμπνευστές του να κάνουν λόγο για άνοιγμα του κόμματος στον ευρύτερο «προοδευτικό» χώρο.

Το θέμα συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, 

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο Ελλήνων εξωτερικού

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή σήμερα την πρότασή του για την ψήφο των Αποδήμων σε συνέντευξή Τύπου στη Βουλή.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει «κλειστή» κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος διευκρίνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κλειστή» κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των Ελλήνων του εξωτερικού δεν ενσωματώνεται «το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας στον γενικό οριστικό πίνακα των αποτελεσμάτων του εκλογικού σώματος εντός της ελληνικής επικράτειας».

Σχετικά:

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο Ελλήνων εξωτερικού – Το σχόλιο του Θεοδωρικάκου
Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των ομογενών - Τι προβλέπει
Tags:
οικολογία, Αλέξης Τσίπρας, Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK